Thursday, September 30, 2010

Dag 27: Austin, TX - Dallas, TX

Lang zal ik even ;-) Mijn verjaardag moest natuurlijk gevierd worden met een lekker etentje! Ten zuid-westen van Austin ligt Driftwood, TX. Een plaatsje zo klein dat het op de meeste kaarten niet te vinden is. Hier zit de Salt Lick, volgens veel barbecuelijsten het beste barbecue restaurant ter wereld. Dat moest natuurlijk getest worden!
We kwamen hier voor de lunch en we verlieten het terrein allemaal erg vrolijk, wat een tent zeg! En ja, ook voor ons staat de Salt Lick op nummer 1. Alles was fantastisch hier, de barbecue, de bijgerechten, het personeel, het toetje, werkelijk alles klopte!!

Na de lunch naar Dallas, TX, gereden. Als je op de kaart kijkt denk je dat je misschien wel door een soort prairie landschap rijdt. Niets is minder waar! Dit was een snelweg die net zo druk is als de gemiddelde snelweg in Nederland tegen de spits aan. Ook was er erg veel bebouwing zodat het idee van een groot leeg land hier niet echt op gaat. Maar ja we moesten wat kilometers maken en soms rij je dan minder leuke wegen.

Vandaag: 436 km
Totaal: 10.358 km
Aantal staten deze trip: 15

Dag 26: San Antonio, TX - Austin, TX

Vandaag maar heel weinig gereden, dat komt doordat er heel veel goede barbecue restaurants in de buurt van Austin,TX zitten. Hier ligt het hart van de Texas BBQ en dat moest natuurlijk uitgebreid getest worden.

Ten zuidwesten van Austin ligt Lockhart, een plaats met 4 fantastische BBQ restaurants waarvan we er drie op het verlanglijstje hadden staan om te bezoeken. Nou kun je natuurlijk niet bij ieder restaurant een volle maaltijd nuttigen, dat is zelfs voor ons een beetje te veel van het goede, maar bij deze restaurants kun je gewoon wat af laten snijden en dat wordt dan gewogen en aan de hand daarvan reken je af.

Het eerste restaurant dat we bezochten was Smitty's en die was best goed. Daarna volgde onze winnaar van de dag Black's Barbecue. Kreuz Market was het laatste restaurant waar we iets aten en deze viel eigenlijk een beetje tegen vergeleken bij de anderen

Voor een uitgebreid verslag over wat we er aten en wat we er precies van vonden kun je terecht op mijn BBQ Blog.


Vandaag: 190 km
Totaal: 9924 km
Aantal staten deze trip: 15

Tuesday, September 28, 2010

Dag 25: San Antonio, TX

Eén van de redenen waarom we zo graag terug wilden naar San Antonio was een restaurant / bakkerij bij de Mexicaanse Markt. Ja, het zal niet over eten gaan ;-)
Bij Mi Tierra hebben we tijdens een vorig bezoek aan San Antonio heerlijk gegeten en we wilden terug voor het ontbijt.
De hele tent was al ingericht voor kerst, hoe bizar, maar het eten was net als vorige keer fantastisch!
De atmosfeer ook. Er lopen Mariachi's rond die voor $6 een liedje spelen aan je tafel, de obers zijn super vriendelijk en het eten, wow!
Ik had chilaquilles, dat zijn de nacho's van de vorige dag met een rode saus (of een groene) en gesmolten kaas, verder refried beans en als extra draadjesvlees in een cascabel (een Mexicaanse pepersoort) saus. De chilaquilles waren perfect maar mijn draadjesvlees was het beste dat ik tot nu toe deze trip heb gegeten!Dit is voor ons even het meest Mexicaanse wat we kunnen doen zonder Mexico in te hoeven, hier over de grens heersen de drugscartels en is het zeer onveilig, dus dan maar even zo genieten!

's-Middags even bij de Alamo langs, het fort waar onder andere Davy Crockett en James Bowie (van de messen) om het leven kwamen tijdens een aanval van het Mexicaanse leger, Remember the Alamo!! ;-)En voor het diner gegeten in de tapasbar van ons hotel, natuurlijk onder het genot van een cocktail, een Margarita gemaakt met een gerijpte Tequila, yummie!

Dag 24: Pecos, TX - San Antonio, TX

Weer een aardige afstand afgelegd maar het aantal uur op de weg viel mee, er zijn hier niet zo gek veel wegen dus een groot deel van onze reis zaten we op de Interstate, een weg met een maximum snelheid van 80 mijl per uur, zo'n 130 km per uur, niet slecht dus!
Ook zie je dat je in Texas zit, overal staan ja-knikkers de olie op te pompen, soms zijn de vooroordelen gewoon waar ;-)
In San Antonio hadden we Hotel Contessa geboekt, een erg luxe hotel aan de River Walk. Kijkje in de hal van het hotel.

Het zwembad op het dak.

Door San Antonio loopt een rivier en langs die rivier stonden vroeger allerlei pakhuizen e.d. Die zijn verbouwd tot restaurants en bars en je kunt er heerlijk langs het water lopen en zitten.

Wij kwamen bij de Iron Cactus terecht, één van de vele Mexicaanse restaurants / cocktailbars. Als je zo dicht bij Mexico zit vraagt dat een aanpassing in wat je drinkt natuurlijk, dus hier zijn we voor frozen margarita's gegaan. Erg lekker!! Nacho's met aan tafel gemaakte guacamole erbij maakte het helemaal af!
Daarna een rondje langs de River Walk gemaakt. Dit blijft toch één van de leukere Amerikaanse steden! San Antonio heeft zo'n eigen karakter en voelt veel meer Mexicaans dan Amerikaans aan.

Vandaag: 581 km
Totaal: 9734 km
Aantal staten deze trip: 15

Sunday, September 26, 2010

Dag 23: Socorro, NM - Pecos, TX

De eerste stop vandaag was Roswell, NM, daar waar in 1947 een UFO neer is gestort, maar dat wordt door de Amerikaanse overheid natuurlijk nog steeds hardnekkig ontkent. Vandaar dat er een speciaal museum is, een bibliotheek en een aantal souvenirwinkeltjes met allerlei zooi voor de liefhebbers. Helaas is alles van een dusdanig niveau, net als Roswell zelf, dat je hier eigenlijk alleen maar heel snel weer weg wilt!

We kwamen nog wel een BBQ Tent tegen maar ook die kwam niet echt uit de verf qua smaak.

Dus door naar Carlsbad, NM, hier hebben ze een gigantisch grottenstelsel op zo'n 250 meter diep. Je gaat met een lift naar beneden en kunt dan allerlei routes lopen door de grotten. Erg leuk en lekker koel, want buiten is het al gauw meer dan 30°C.

De cactussen doen het hier goed!
Door naar Pecos in Texas, onze 15de staat deze reis. Dit deel van de VS is heel erg arm en dat zie je aan alles, je komt door spookstadjes, de plaatsen die je tegenkomt zijn een zooitje, veel rotzooi op mensen hun erf, panden die dichtgetimmerd zijn etc. Pecos is net zoiets, er staan wel wat goede hotels, gelukkig, maar daar houdt het ook wel mee op. Het is dat San Antonio nog te ver weg is anders zouden we het liefst in één keer doorrijden!

Vandaag: 589 km
Totaal: 9153 km
Aantal staten deze trip: 15

Saturday, September 25, 2010

Dag 22: Phoenix, AZ - Socorro, NM

Vandaag weer een rit door het grote niets, via de 60. Als vrij snel na Phoenix was het landschap leeg. Nog wel steeds veel cactussen maar verder niet veel qua bebouwing e.d. Het landschap was wel anders dan ik verwacht had, ik dacht dat we voornamelijk door woestijn zouden rijden maar er zaten ook een paar flinke bergpassen bij met de daarbij behorende dennenbomen.
In Show Low, AZ hebben we geluncht bij een tentje met een hoop pickups voor de deur. De kaart was deels Mexicaans en deels BBQ. Ik nam een broodje Pulled Pork en de dames Mexicaanse schotels. Mijn Pulled Pork was heerlijk! Gerookt met Mesquite hout met een heerlijk BBQ saus. Vele malen beter dan bij ons vorige restaurant!
Na de lunch onze rit over de 60 weer vervolgt New Mexico in -staat nummer 14 deze trip-. Ook staken we de Continental Divide weer over, langzaam maar zeker verdwenen de cactussen uit het landschap, en werd het weer dor met een hoop struiken.
Vlak voor onze eindbestemming van vandaag kwamen we nog langs de Very Large Array, een groep aan elkaar geschakelde radio telescopen die al vanaf heel ver het landschap domineert.
Vandaag: 591 km
Totaal: 8564 km
Aantal staten deze trip: 14

Dag 21: Las Vegas, NV - Phoenix, AZ

Sin City weer verlaten en via de Hoover Dam, Arizona binnengereden -onze dertiende staat deze reis-. Het landschap veranderde al vrij vlug en er waren meer en meer cactussen te zien. Ook voerde de reis door het Yoshua Tree National Park, je rijdt hier een hele tijd doorheen maar op onze route was eigenlijk geen gelegenheid om even te stoppen en rond te lopen, helaas.

Onze eindbestemming van de dag was Phoenix, AZ, eigenlijk Scottsdale, maar die steden zijn helemaal vergroeid. In Scottsdale zit een Trader Vic's en daar moesten we natuurlijk even een Mai Tai drinken en uitgebreid dineren.
Deze Trader Vic's is vrij modern qua inrichting, het eten en de cocktails waren van hetzelfde hoge niveau als in Londen en Chicago. Alles was fantastisch en het is ook prettig dat je een echte Mai Tai krijgt wanneer je er één bestelt en je je niet hoeft af te vragen wat er dit keer in zit.Vandaag: 499 km
Totaal: 7973 km
Aantal staten deze trip: 13

Thursday, September 23, 2010

Dag 20: Las Vegas, NV

Voor het ontbijt naar Caesar's Palace gereden en daar in één van de restaurantjes gegeten, niet echt bijzonder en nog hartstikke duur ook! Daarna even door de Forum Shops gelopen, een passage met allerlei dure winkels. We waren op zoek naar Mesa Grill, het restaurant van Bobby Flay. Het was de bedoeling om daar 's-avonds te gaan eten. Alles zag er prima uit, de gerechten waren niet goedkoop maar je zit dan ook in een goede tent. Maar toen we later nog even de reacties op Trip Advisor lazen hebben we onze plannen toch maar bijgesteld, de meeste mensen waren er niet over te spreken!

Vanaf Caesar's Palace naar Frankie's Tiki Room gereden, een cocktail bar die 24 uur per dag, zeven dagen in de week open is. En ja, ons bezoek was niet zolang na het ontbijt ;-) We hadden onze cocktails voor het middaguur!
Alle cocktails smaakten erg goed, ik had een Mai Tai en @hettonzo een Tiki Bandit.
Na de cocktails even terug naar het hotel om een beetje bij te komen. 's-Avonds naar het Hard Rock Hotel om bij Mr. Lucky's 24/7 te eten. We aten hier vroeger altijd als we in het HRH zaten en de prime rib was er altijd fantastisch. En nu nog steeds trouwens! We kregen gigantische porties, als ik het zo in moet schatten bijna een pond vlees per persoon. Toen we bijna klaar waren, we kregen het niet op, kwamen ze vragen of we meer wilden, want het was zoveel prime rib als je op kon! En dat voor maar $9,95 per persoon!!!
Daarna nog even over de strip heen en weer gewandeld en hier en daar door een casino gestruind.

Vandaag: 106 km
Totaal: 7474 km
Aantal staten deze trip: 12

Dag 19: Mammoth Lake, CA - Las Vegas, NV

We zijn al een aantal keren via deze kant naar Las Vegas gereisd en elke keer gaan we dan door Death Valley. Deze keer wilden we iets anders en dus hebben we TomTom de snelste route vanuit Mammoth Lake laten uitzoeken.

We begonnen op een mooie vierbaansweg, maar vlak na Bishop, CA stuurde TomTom ons naar links, de 168 op. Aan het begin stonden allerlei waarschuwingen als, smalle, kronkelende weg. Of je nu via Death Valley rijdt of via deze weg, je moet toch weer wat bergen over. Maar deze weg was toch wel bijzonder mooi! Het begint met een stuk kronkelweg om de eerste bergkam over te steken, de weg is daarbij op sommige plaatsen maar enkelbaans!!! Dit ben ik hier nog nooit tegengekomen. Hier en daar leek het wel een achtbaanrit.
Na de eerste bergen een afdaling door een vallei en dan weer de tweede pas om over te steken. Het landschap en de weg waren beide erg mooi!

Na dit stuk weg kom je op de 95, die gaat naar Las Vegas, NV en hier kwamen we ook Nevada binnen, onze twaalfde staat deze reis. De 95 is het grootste deel kaarsrecht en loopt door het woestijnlandschap, er rolde zelfs nog een tumble weed over de weg om het nog meer op een western te laten lijken :-)
In Las Vegas snel ons hotel opgezocht, South Point, iets ten zuiden van de Strip. Een prima hotel met mooie ruime kamers en een gezellig casino. Voor het eten naar onze eerste echte barbecue tent van deze reis gegaan, Memphis Championship Barbecue, maar dat viel helaas tegen, een verslagje daarover vind je op mijn BBQ Blog.


Vandaag: 505 km
Totaal: 7368 km
Aantal staten deze trip: 12