Saturday, September 11, 2010

Dag 8: Cut Bank, MT - Libby, MT

Na een stop bij de Espresso Tipi, in Browning, MT, voor een heerlijk bakkie koffie, begonnen langzaam voor ons de Rocky Mountains op te doemen.
Ze zijn hier niet zo hoog als de passen die we verder naar het zuiden hebben overgestoken, maar het blijft een indrukwekkend gebergte! Vlak voor de Rockies zijn we van de 2 afgegaan en naar het noorden gereden. Bij St. Mary zijn we het Glacier National Park ingereden om de 50 mijl lange Going to the Sun Road te rijden. Het eerste stuk hadden we nog zon, maar al snel zaten we in de wolken. Ondanks dat een fantastische route met schitterende vergezichten.
De Gletsjer.


Helaas konden we door wegwerkzaamheden het bord met het hoogste punt van de Logan Pass (2025 m) en het bord van de Continental Divide niet fotograferen. De Continental Divide is een lijn die van noord naar zuid door de VS loopt, regen die ten oosten van die lijn valt eindigt in de Grote Oceaan, regen die ten westen van de lijn valt eindigt Atlantische Oceaan.
Na een lunch in de Lodge van het park, Route 2 weer opgepakt en doorgereden naar Libby, MT waar we de nacht doorbrengen.

Vandaag: 380 km
Totaal: 3647 km
Aantal staten deze trip: 7

1 comment:

Bram said...

Prachtige plaatjes Nos. Volgens mij vermaken jullie je wel daar!