Sunday, September 26, 2010

Dag 23: Socorro, NM - Pecos, TX

De eerste stop vandaag was Roswell, NM, daar waar in 1947 een UFO neer is gestort, maar dat wordt door de Amerikaanse overheid natuurlijk nog steeds hardnekkig ontkent. Vandaar dat er een speciaal museum is, een bibliotheek en een aantal souvenirwinkeltjes met allerlei zooi voor de liefhebbers. Helaas is alles van een dusdanig niveau, net als Roswell zelf, dat je hier eigenlijk alleen maar heel snel weer weg wilt!

We kwamen nog wel een BBQ Tent tegen maar ook die kwam niet echt uit de verf qua smaak.

Dus door naar Carlsbad, NM, hier hebben ze een gigantisch grottenstelsel op zo'n 250 meter diep. Je gaat met een lift naar beneden en kunt dan allerlei routes lopen door de grotten. Erg leuk en lekker koel, want buiten is het al gauw meer dan 30°C.

De cactussen doen het hier goed!
Door naar Pecos in Texas, onze 15de staat deze reis. Dit deel van de VS is heel erg arm en dat zie je aan alles, je komt door spookstadjes, de plaatsen die je tegenkomt zijn een zooitje, veel rotzooi op mensen hun erf, panden die dichtgetimmerd zijn etc. Pecos is net zoiets, er staan wel wat goede hotels, gelukkig, maar daar houdt het ook wel mee op. Het is dat San Antonio nog te ver weg is anders zouden we het liefst in één keer doorrijden!

Vandaag: 589 km
Totaal: 9153 km
Aantal staten deze trip: 15

No comments: