Wednesday, September 8, 2010

Dag 5: Proctor, MN - Grand Forks, ND

De dag ging druilerig van start, een staartje van een tropische storm die hier over land verder raasde. Maar tegen de tijd dat we in Bemidji, MN aankwamen was het weer droog geworden.
In Bemidji staat een betonnen versie van Paul Bunyan & Babe the Blue Ox.
We hebben deze beelden een paar jaar geleden al gezien en toen was Babe een beetje in verval geraakt en zat en een grote scheur in het beton. Maar tot onze grote vreugde is hij in 2007 onder handen genomen en helemaal gerestaureerd. Beide beelden stonden er als nieuw bij en dat terwijl ze uit 1937 zijn. Leuk om te zien dat de mensen hier hun eigen klassiekers beginnen te waarderen!

Vanaf Bemidji was het niet zo ver naar Lake Itasca en het begin van de Mississippi rivier. Het is bijna niet voor te stellen dat het kleine stroompje dat hier uit het meer ontspringt één van de grote rivieren wordt. Het gebied er omheen is schitterend, een mooi National Park, de paden naar de bron erg mooi bijgehouden en een erg mooi welkomstcentrum met erg veel informatie over de Mississippi.
Na het bezoek aan Lake Itasca was het inmiddels tijd voor de lunch geworden. Voor het vinden van een goed restaurantje hebben we zo onze eigen methode ontwikkeld. We proberen zo veel mogelijk ketens te vermijden en echt lokale restaurantjes te vinden. Maar hoe weet je of die goed zijn?!? Wanneer het buiten de grote steden is kijken we naar het aantal pick-up trucks dat voor de deur staat. Hoe meer pick-ups, hoe beter het restaurant.
Zo ook ons restaurantje van vanmiddag. D&R Restaurant 2 had een aantal pick-ups voor de deur, altijd een goed teken. Toen we binnen kwamen werden we echt bekeken, een teken dat hier alleen maar lokale komen. Het laminaat van de vloeren was doorgesleten, zo oud was het er. Maar het eten was heerlijk! Ik had een Fried Chicken Burger met Pueblo Soup voor $5.50 De burger was goed, maar de soep was echt fantastisch! Een Mexicaanse stijl soep, een verre verwant van chili, pittig en goed gevuld.
Na de lunch door naar de World Largest Oxcart on Crookston, MN, ik heb een hoop rare dingen hier gezien, maar deze komt toch hoog op de lijst van bizarre beelden :-) Het landschap is inmiddels veranderd van naaldbossen naar agrarisch.
Na de ossenwagen door naar Grand Forks in North Dakota. Dit keer geen bord van de Staat tegengekomen, maar North Dakota is de zesde staat van deze reis.

Vandaag: 505 km
Totaal: 2043 km
Aantal staten deze trip: 6

No comments: