Monday, September 6, 2010

Dag 3: Petoskey, MI - Iron Mountain, MI

Vanuit Petoskey naar het noorden gereden om Mackinac Bridge over te rijden. De reden waarom we meteen zijn gaan rijden toen we in Chicago aankwamen was omdat morgen, de laatste dag van het Labour Day weekend de brug wordt afgesloten en er duizenden mensen te voet de oversteek gaan maken. Op zich een leuke traditie, maar niet als je met de auto naar de overkant van het meer wil ;-)
Na de oversteek over deze enorme hangbrug, op twee na de grootste van de wereld, kwamen we bij het begin van de weg waar we de komende week op zullen rijden, Route 2!
Ook kwamen we hier ons eerste stuk Americana Kitsch tegen in de vorm van een standbeeld van Paul Banyun.
Mensen die ons goed kennen weten dat we een voorliefde hebben voor dit soort oude kitsch die je ook langs Route 66 steeds tegenkomt. En Paul Bunyan heeft nog een extra speciaal plekje door de film Fargo! Paul Bunyan is een mythologische figuur, een reus, een houthakker met als trouwe metgezel een blauwe os, die naar de naam Babe luistert. En de grote meren hier in het noorden van de VS zouden door Paul Bunyan zijn gemaakt om drinkplaatsen voor Babe te creƫren.

Al met al was het een erg mooie rit langs de noordkant van Lake Michigan, door een mooi bosrijk gebied. Goede wegen en lekker weer.

Vandaag: 383 km
Totaal: 1126 km
Aantal staten deze trip: 3

No comments: