Saturday, September 25, 2010

Dag 22: Phoenix, AZ - Socorro, NM

Vandaag weer een rit door het grote niets, via de 60. Als vrij snel na Phoenix was het landschap leeg. Nog wel steeds veel cactussen maar verder niet veel qua bebouwing e.d. Het landschap was wel anders dan ik verwacht had, ik dacht dat we voornamelijk door woestijn zouden rijden maar er zaten ook een paar flinke bergpassen bij met de daarbij behorende dennenbomen.
In Show Low, AZ hebben we geluncht bij een tentje met een hoop pickups voor de deur. De kaart was deels Mexicaans en deels BBQ. Ik nam een broodje Pulled Pork en de dames Mexicaanse schotels. Mijn Pulled Pork was heerlijk! Gerookt met Mesquite hout met een heerlijk BBQ saus. Vele malen beter dan bij ons vorige restaurant!
Na de lunch onze rit over de 60 weer vervolgt New Mexico in -staat nummer 14 deze trip-. Ook staken we de Continental Divide weer over, langzaam maar zeker verdwenen de cactussen uit het landschap, en werd het weer dor met een hoop struiken.
Vlak voor onze eindbestemming van vandaag kwamen we nog langs de Very Large Array, een groep aan elkaar geschakelde radio telescopen die al vanaf heel ver het landschap domineert.
Vandaag: 591 km
Totaal: 8564 km
Aantal staten deze trip: 14

No comments: