Wednesday, September 15, 2010

Dag 12: Chahelis, WA - Portland, OR

We hebben de nacht doorgebracht in Chahelis, WA omdat we dan dicht bij Mount St. Helens zaten. Mount St. Helens is een vulkaan die in 1980 tot uitbarsting kwam en voor een hoop ellende tot ver in de omgeving zorgde. Op we er naartoe hadden we er een hard hoofd in dat we iets zouden zien. Het observatorium ligt op 7 km van de krater en het eerste deel van de rit was het vrij mistig.
Maar naarmate we hoger de bergen in klommen klaarde het op en werd het mooi helder. Vanaf het observatorium heb je een uitzicht op de krater en het deel van de berg dat weg is geslagen. In dat hele stuk staat ook geen boom meer, die zijn allemaal opgepikt en door de klap weggeslingerd.
Pas verderop zie je afgeknapte bomen liggen en en de zone daarna staan dode bomen. De druk was niet meer sterk genoeg om ze af te breken, maar het was wel heet genoeg om ze te koken waarna ze afstierven.

Daarna op weg naar Portland in Orgegon, onze tiende staat deze trip en de eerste staat waar we nog nooit waren geweest, alleen nog Hawaii en Long Island en dan hebben we ze allemaal gehad!
In Portland hadden we een doel, the Teardrop Cocktail Lounge.
Cocktails zijn in de VS weer helemaal terug van weggeweest en deze bar draagt erg veel bij in het naar een hoger plan tillen ervan.
Het was Happy Hour toen we aankwamen dus meteen maar een aantal cocktails geprobeerd, alles was even lekker en verassend. Gewoon goed gebalanceerde drankjes, hoge kwaliteit ingrediƫnten, heerlijk!!

Toen we na twee drankjes langzaam weer richting hotel gingen kwamen we langs Jake's Grill, een typisch steakhouse. Dus nog een rondje cocktails en wat te eten besteld.
De Kobe (Wagyu) Beef Potstickers, waren ok, het had net zo goed gewoon rundvlees kunnen zijn. Maar de New York Steak was fantastisch! Hij was 340 gram, en 21 dagen gerijpt, heerlijk medium gebakken met een knapperig gebruinde buitenkant, perfect gewoon en hij ging er goed in na alle drank ;-)

Vandaag: 286 km
Totaal: 4902 km
Aantal staten deze trip: 10

1 comment:

Mike said...

Booze & Beef. Nuthin' else to wish 4