Saturday, September 4, 2010

Route 2 & Back

We zijn begonnen aan onze grote rondreis door de VS. We hebben al bijna alle staten hier gezien en bekende snelwegen als Route 66 gereden, bij het uitstippelen van deze route hebben we ons voor een deel laten inspireren door reisboeken, culinaire reisboeken en weblogs.

Eén van die reisboeken is Blue Highways, waarin de auteur een o.a. een tocht beschrijft over Route 2, de meest noordelijke snelweg van de VS. Route 2 volgt min of meer de Canadese grens en dat zal dan ook het eerste deel van de reis zijn. Aan het einde van Route 2 zakken we af naar San Francisco, Kay heeft daar de meeste tijd van haar leven gewoond, dus daar ontmoeten we een hoop oude bekenden van ons. Dan richting Las Vegas, gewoon omdat het een onwijs leuke stad blijft. Vanuit Vegas via Roswell (UFO's anyone?!?) naar San Antonio omdat we alle drie dat één van de leukste Amerikaanse steden vinden.
Vanaf San Antiono gaan we langzaam weer naar het noorden langs enkele van de beste barbecue restaurants in Texas, we duiken Oklahoma in en vanaf daar zien we wel hoe we terug gaan. Het ligt er ook een beetje aan hoeveel tijd we dan nog over hebben. Memphis is één van de opties omdat daar nog enkele barbecue restaurants zitten die we graag zouden bezoeken.
Ach, we zien wel waar we uitkomen! En als je er benieuwd naar bent dan kun je het uiteindelijk hier lezen ;-)

No comments: