Dag 16: San Francisco, CA





Wij namen hier een Mai Tai, die kwam in een Hurricane glas met de nodige hoeveelheid ananassap er in. Een lekkere cocktail op zich, maar geen echte Mai Tai.

De volgende bar waar we naartoe gingen was van een heel ander kaliber, de Tonga Room, onderin het super de luxe Fairmont Hotel op Nob Hill. De Tonga Room staat op de nominatie om gesloten te worden, er worden acties gevoerd om hem open te houden omdat het zo'n mooie oude aparte tent is. Het interieur is geheel in tiki stijl, alsof je een Polynesisch dorp binnen loopt. In het midden zit een grote vijver en elk half uur valt er regen in de vijver en laten ze donder en bliksem effecten op je los.



Toen op naar de bar waar ik het meeste naar uit keek, The Smuggler's Cove. Deze bar is pas sinds kort open. Martin Cate is één van de mensen die de tiki en rum drankjes weer op de kaart heeft gezet en hier hebben ze een rumcollectie van meer dan 200 soorten, waaronder een aantal rums die alleen voor de Cove worden gemaakt. Het pand zit in een onbeduidende straat en aan de buitenkant zie je bijna niet eens dat er een bar zit. Binnen lijkt het op een grot, er zijn drie verdiepingen en 2 bars waar aan de lopende band verse cocktails worden gemaakt. Het was zo druk dat er het grootste deel van de avond en wachtrij is!
We hadden hier met Lisa, Kay's dochter, en Pat en Bob gemeenschappelijke vrienden afgesproken. Het menu hier was zo uitgebreid, ongelofelijk!! Mijn keuze viel op de Rum Barrel, de beker mocht je houden, een fantastische cocktail, je proeft hier echt dat het heel veel verschil maakt als er betere en verse ingrediënten gebruikt worden. Andere cocktails die werden geprobeerd waren o.a. Mai Tai's, Zombies en Kona Cocktails. Al die cocktails waren stuk voor stuk heerlijk!


Comments