Sunday, September 19, 2010

Dag 16: San Francisco, CA

Onze dag in San Francisco begon met een bezoek aan de St. Francis Fountain, dit is zo'n beetje de oudste ijssalon van San Francisco en bevindt zich in een buurt waar je 's-avonds niet wil worden aangetroffen, maar het ijs en het eten zijn er heerlijk! Ook zagen we dat ze zich hebben aangepast aan deze tijd, er stonden opeens erg veel organische en vegan gerechten op het menu. En blijkbaar werkt dat goed voor ze want er was een aardige wachttijd om binnen te komen. Gelukkig, want dit is echt een mooie oude tent en het zou erg zonde zijn als hij dicht zou gaan.
Na een stevige brunch richting de Embarcadero om Cupids Span, een beeld van Claes Oldenburg en Coosje van Bruggen te bekijken. Dit is wel het grootste beeld van hun dat we tot nu toe hebben gezien!
Toen naar Chinatown om even rond te kijken. Dit is ons zesde bezoek aan San Francisco, Kay woonde hier vroeger, dus alle toeristische attracties hebben we hier wel gezien.
Ik had wat tikibars op mijn lijst staan die ik wilde bezoeken hier en vrienden van ons raden ons aan om ook een bezoekje te brengen aan Trad'r Sam. Deze tikibar zit hier al sinds de jaren '30 en is een echte buurtkroeg waar tropische cocktails worden geserveerd. Het publiek was heel divers, van bouwvakkers uit de buurt tot groepjes meiden die met z'n allen een tikibowl deelden.
Wij namen hier een Mai Tai, die kwam in een Hurricane glas met de nodige hoeveelheid ananassap er in. Een lekkere cocktail op zich, maar geen echte Mai Tai.

De volgende bar waar we naartoe gingen was van een heel ander kaliber, de Tonga Room, onderin het super de luxe Fairmont Hotel op Nob Hill. De Tonga Room staat op de nominatie om gesloten te worden, er worden acties gevoerd om hem open te houden omdat het zo'n mooie oude aparte tent is. Het interieur is geheel in tiki stijl, alsof je een Polynesisch dorp binnen loopt. In het midden zit een grote vijver en elk half uur valt er regen in de vijver en laten ze donder en bliksem effecten op je los.
De cocktails die we hier namen waren zombies, een klasse beter dan die bij de vorige tent en ze werden, geheel in stijl, in tiki bekers geserveerd. Hier hebben we ook maar wat te eten besteld want we begonnen de drank al een beetje te voelen.

Toen op naar de bar waar ik het meeste naar uit keek, The Smuggler's Cove. Deze bar is pas sinds kort open. Martin Cate is één van de mensen die de tiki en rum drankjes weer op de kaart heeft gezet en hier hebben ze een rumcollectie van meer dan 200 soorten, waaronder een aantal rums die alleen voor de Cove worden gemaakt. Het pand zit in een onbeduidende straat en aan de buitenkant zie je bijna niet eens dat er een bar zit. Binnen lijkt het op een grot, er zijn drie verdiepingen en 2 bars waar aan de lopende band verse cocktails worden gemaakt. Het was zo druk dat er het grootste deel van de avond en wachtrij is!
We hadden hier met Lisa, Kay's dochter, en Pat en Bob gemeenschappelijke vrienden afgesproken. Het menu hier was zo uitgebreid, ongelofelijk!! Mijn keuze viel op de Rum Barrel, de beker mocht je houden, een fantastische cocktail, je proeft hier echt dat het heel veel verschil maakt als er betere en verse ingrediënten gebruikt worden. Andere cocktails die werden geprobeerd waren o.a. Mai Tai's, Zombies en Kona Cocktails. Al die cocktails waren stuk voor stuk heerlijk!

Van alle drie de bars had ik de meeste verwachtingen van de Smuggler's Cove en dat heeft hij meer dan overtroffen zelfs! De Tonga Room was toch wel heel bijzonder maar de drankjes haalden het niet bij de Cove!

No comments: