Thursday, September 23, 2010

Dag 19: Mammoth Lake, CA - Las Vegas, NV

We zijn al een aantal keren via deze kant naar Las Vegas gereisd en elke keer gaan we dan door Death Valley. Deze keer wilden we iets anders en dus hebben we TomTom de snelste route vanuit Mammoth Lake laten uitzoeken.

We begonnen op een mooie vierbaansweg, maar vlak na Bishop, CA stuurde TomTom ons naar links, de 168 op. Aan het begin stonden allerlei waarschuwingen als, smalle, kronkelende weg. Of je nu via Death Valley rijdt of via deze weg, je moet toch weer wat bergen over. Maar deze weg was toch wel bijzonder mooi! Het begint met een stuk kronkelweg om de eerste bergkam over te steken, de weg is daarbij op sommige plaatsen maar enkelbaans!!! Dit ben ik hier nog nooit tegengekomen. Hier en daar leek het wel een achtbaanrit.
Na de eerste bergen een afdaling door een vallei en dan weer de tweede pas om over te steken. Het landschap en de weg waren beide erg mooi!

Na dit stuk weg kom je op de 95, die gaat naar Las Vegas, NV en hier kwamen we ook Nevada binnen, onze twaalfde staat deze reis. De 95 is het grootste deel kaarsrecht en loopt door het woestijnlandschap, er rolde zelfs nog een tumble weed over de weg om het nog meer op een western te laten lijken :-)
In Las Vegas snel ons hotel opgezocht, South Point, iets ten zuiden van de Strip. Een prima hotel met mooie ruime kamers en een gezellig casino. Voor het eten naar onze eerste echte barbecue tent van deze reis gegaan, Memphis Championship Barbecue, maar dat viel helaas tegen, een verslagje daarover vind je op mijn BBQ Blog.


Vandaag: 505 km
Totaal: 7368 km
Aantal staten deze trip: 12

No comments: