Tuesday, September 14, 2010

Dag 11: Everett, WA - Chehalis, WA

Onze bestemming van vandaag was Seattle, WA. Deze stad is in de loop der jaren uitgegroeid tot een paradijs voor foodies, deels doordat het aan de kust ligt en er een hoop verse vis e.d. wordt aangevoerd, maar ook doordat in Seattle heel veel mensen met een alternatieve leefwijze zijn neergestreken die graag alles organisch kopen.

Het kloppend hart van dit alles is de Pike Place Market. Een deel gewone markt, het andere deel zeer toeristisch, bij elkaar geeft dit een erg leuke gezellige mix.
De vis is schitterend hier en bij sommige kramen wordt de vis van handelaar naar handelaar gegooid, een kunstje waar deze markt ook bekend om is.

Aan de overkant van deze markt zit de allereerste Starbucks koffietent. Ongelofelijk dat uit dit ene tentje zo'n groot imperium is voort gekomen! Even een grote Latte gekocht, die natuurlijk gewoon net zo smaakt als bij alle ander Starbucks ;-)Na nog een tijdje rond te hebben gelopen weer op pad gegaan richting Olympia om Eastside Big Tom Drive Inn te bezoeken. Dit adres kwam weer uit mijn Hamburger America boek.
Ik had de Bacon Burger, die anders was dan de burgers tot nu toe, er zat een soort frietsaus op, zoals die van de McDonalds maar dan zelfgemaakt, en dat maakte hem wat "natter" dan een burger die je hier normaal krijgt. Wij vonden ze erg lekker, Kay vond hem wat minder.

Vandaag: 188 km
Totaal: 4616 km
Aantal staten deze trip: 9

No comments: