Sunday, September 5, 2010

Dag 2: Grand Rapids - Petoskey

We waren op onze vorige trip ook in Grand Rapids en wel om het Frederik Meijer Garden and Sculpture Park te bezoeken. Helaas werd het toen zulk slecht weer en viel er zoveel sneeuw dat het bijna onmogelijk werd om door het park te wandelen en we toen dus hebben besloten om daar nog een keer voor terug te komen.
Eén van de dingen die we hier graag wilden zien was Plantoir van Claes Oldenburg en Koosje van Bruggen. Een typisch Pop Art beeld van een tuinschepje, maar dan meer dan zeven meter hoog.
Ook vond ik het leuk om Mad Mom van Ton Otterness te zien zonder sneeuw er op. En mocht je denken, dit komt me bekend voor, er staat (stond?!?) een hele grote groep van zijn beelden op de boulevard van Scheveningen.
En één van de meest indrukwekkende beelden hier is American Horse. Een ontwerp van Leonardo DaVinci, maar vanwege een oorlog kon het niet gemaakt worden omdat al het metaal nodig was voor wapens, is er iets veranderd in al die jaren?!? In 1999 is het toch nog gemaakt en wat een fantastisch beeld is het geworden!

Na onze dosis kunst op weg naar Petoskey, MI en één van de weinige hotels die we nog konden vinden hier in de buurt. Dit alles nog steeds vanwege Labour Day. We hadden dit hotel van te voren gereserveerd omdat we wisten dat het moeilijk zou worden in deze periode. Waarom hier?!? Dit is het gebied waar vis gegrild op een plank vandaan komt en hier in de buurt zit één van de betere restaurants om dat te gaan eten! Dus tegen de avond richting Stafford's Pier Restaurant, in Harbor Springs.
Als starter had ik Blackened Scallops, St. Jacobs schelpen, met een donkere gegrilde cajun kruidenkorst.
Hettonzo had grote garnalen in bacon, beide gerechten waren erg smakelijk.
Maar we waren hier natuurlijk voor de vis op een plank. We hadden White Fish op een eiken plank met aardappelpuree met Parmezaanse kaas, sperziebonen en spaghetti squash.
Erg lekker! Je proefde het eikenhout goed terug in vis en ook de bijgerechten waren goed verzorgd.
Vooraf cocktails en een puntje Key Lime Pie toe, het leven is goed ;-)

Vandaag gereden: 343 km

Vandaag: 343 km
Totaal: 743 km
Aantal staten deze trip: 3

1 comment:

Spiffs said...

Leuk om het zo te volgen!