Tuesday, September 21, 2010

Dag 18: San Carlos, CA - Mammoth Lakes, CA

Na een paar drukke dagen in de stad vandaag de weg weer op. We zijn op weg naar Las Vegas, en alle routes daar naartoe hebben we al eens gereden, dus de mooiste dan maar voor deze reis uitgekozen, door Yosemite Park. Het is wel iets verder rijden maar de natuur is fantastisch!

El Capitan
En in plaats van er hard doorheen te rijden zijn we bij het Ahwahnee Hotel uitgebreid gaan lunchen. Het Ahwahnee Hotel is een grote Lodge opgetrokken uit steen en hout, een schitterend hotel met een vrij luxe restaurant.Ik had een NY Strip Steak met Chimichurri en patat van zoete aardappelen, erg goed! Ook de Pork Chop van @hettonzo en de Shrimp Louis van Kay waren ook heerlijk!De borden bij op het parkeerterrein van het hotel laten je wel beseffen dat je hier niet in een stadspark zit! Beren kunnen met gemak een auto open maken en er wordt dan ook geadviseerd om geen eten in je auto achter te laten!
Na het eten de Tioga Pass over gestoken, dit is een verschrikkelijk mooie pas om te rijden en is ruim 3000 meter hoog.
Na de afdaling verlaat je het park en kom je op voor mij één van de mooiste wegen ter wereld, het stuk tussen Mono Lake en Las Vegas, de weg wordt steeds rechter en het landschap veranderd langzaam in een woestijn. Vannacht overnachten we in Mammoth Lakes, CA, morgen Las Vegas.

De verslagen vanuit Vegas post ik wanneer we daar weer weg zijn. In Vegas willen ze dat je zo min mogelijk tijd op je kamer doorbrengt, bijvoorbeeld met internet, in ons hotel rekenen ze dus $16 per dag voor toegang tot het net en dat vind ik het niet waard ;-)

Vandaag: 472 km
Totaal: 6863 km
Aantal staten deze trip: 11

No comments: