Friday, September 17, 2010

Dag 14: Grants Pass, OR - Eureka, CA

Vandaag van de snelweg afgegaan, gelukkig, en de 101 op, dit is de oude snelweg langs de kust en hier vind je net als langs Route 66 een hoop leuke dingen onderweg.
Al vrij snel verlieten er Oregon en reden we Californië binnen, staat nummer 11.
De 101 heet hier voor een deel Redwood Highway en voert door het Redwood Park. Redwoods vallen onder de grootste bomen ter wereld en als je door zo'n stuk rijdt met een hoop redwoods voel je je opeens heel klein, alsof je bent gekrompen!

Buiten de parken bevinden zich hier en daar bomen waar je met je auto doorheen kan rijden, dit is natuurlijk nog allemaal van voor de tijd dat de "treehuggers" ervoor hebben gezorgd dat dit niet meer kan, maar deze staat nog steeds en je mag dan tegen een kleine vergoeding, $5, je auto er door sturen. Met mijn eigen auto had het niet echt een probleem geweest, had ik waarschijnlijk er nog in kunnen keren ook, maar die van Kay is toch wel erg breed. Ik denk dat ik aan beide zijden van de spiegels nog een centimeter of vijf over had :-) En de spiegels kunnen niet worden in geklapt!
Iets verder kwamen we de grootste, met de kettingzaag gemaakte, beelden van Paul Bunyan en Babe the Blue Ox tegen. Ook weer erg mooie roadside kitsch!!
Hierna volgde een ander deel van het Redwood Park, in dit deel staan de grootste redwoods, en inderdaad de "Big Tree" was enorm, wat een imposant stukje natuur!

Inmiddels waren we al een paar keer langs de kust gereden en bij Patrick's Point State Park hebben we op één van de rotsen een uurtje gekeken of we migrerende walvissen konden zien. Maar het was alsof ik met @eeft aan het vissen was, als wij er zijn zie je natuurlijk niets;-)
Vandaag: 283 km
Totaal: 5602 km
Aantal staten deze trip: 11

1 comment:

Anonymous said...

geef eeft de schuld maar weer